top of page

VIP: Vahepealsed draamad ja kokkuvõtted

Aeg liigub nii tormilise kiirusega, et mõtestan oma sündmused peas lahti, aga kirja panema ei jõua. Teen siis mõned kokkuvõtted lugudest, mis on juhtunud ja lahtiste otstega jäänud.

 

Esimene teema, millega on mässu olnud, on uus raamat „Terve pere kakaraamat“, mille kohta ma ei osanud eluski arvata, et see niivõrd raevukat vastukaja saab. Seda kusjuures enamasti 50+ meeste käest, kes siis on kuulutanud meid kaasautoritega labasteks, pervertideks, tagaluugihuvilisteks jne. Samuti kõlab üldine arvamus, et on üks väga labane raamat valmis vorbitud. Kurb on see, et jagatakse hinnanguid AINULT pealkirja baasil.


Põhiline osa raamatust pühendub seedeorganitele – suuõõs, söögitoru, maks, magu, sapipõis, pankreas, peensool, jämesool jne. Kuidas need organid toimivad, kuidas nende tööle kaasa aidata, jaburad faktid, mida sa nende kohta ehk enne ei teadnud. Lisaks on juttu kõige tüüpilisematest seedehädadest (tsöliaakia, kõhuvalud, põletikud, iiveldus, kõhukinnisus jne). Lisaks haiguslood, ägedad faktid, soovitused jne. Kohati on väga-väga spetsiifiline jutt hormoonidest jne, aga kohati on väga lustakas lugemine.


Ja ma olen hämmeldunud, et juba eos on raamat saanud õõvastustormi osaliseks.


Tellisin homseks Postimehe paberväljaandesse 1 lk reklaami. See näeb välja nii:



Kõik mõõdud, värgid olid õiged ja siis tuli järsku kiri: „Kahjuks on kujundus meie ajalehe jaoks liiga ekstravagantne. Kui jätate lihtsalt raamatukaane, on see OK. Aga kakajunnid tuleb ära koristada.“

Want to read more?

Subscribe to pamelamaran.com to keep reading this exclusive post.

299 views6 comments

Recent Posts

See All

6件のコメント


Tiia Schmidt
2023年12月29日

Mina kinkisin kakaraamatu oma 12 a tütrele, kellel on ebatavaliselt suur huvi kakateemade vastu olnud juba päris kaua 🤪😅 Tal pole kunagi ühegi raamatu üle nii hea meel olnud. Väga vahva ja õpetlik raamat - päästis igatahes jõulukingi draama, sest ainuke asi, mida ta tahta oskas oli Ikea kummut. Aitäh!

いいね!
Pamela Maran
Pamela Maran
2023年12月29日
返信先

Ma endiselt ei suuda ära imestada, kuidas lapsed ja noorukid seda loevad, sest kuigi on justkui naljaraamat, on tekst paras puremine ka täiskasvanutele. Võtan mütsi maha kõigi nende noorte ees, kes sealt läbi närivad 😄

いいね!

Carmen Ojar
2023年12月27日

Ah, need hemorroidid :( Pea vastu!

Ma sain sünnitusel 4.astme hemorroidid ja millegipärast ei julgenud nendega tegeleda ka lausa 7 pikka aastat. Hiljem tuli välja, et tegelikult oleks kohe sünnitusmajast mind saatma otse proktoloogile, aga seda ei tehtud (küll aga käisid mitu arsti pead kinni hoidmas ja imestamas mu pepu väljanägemise üle). Igatahes peale 7 aastat olin nendega nii harjunud, et ega nad väga ei seganudki, hirmus kole oli ainult. Samuti arst ja praktikant vaatasid ja imestasid, et see on jubedaim mida nad ammu näinud on, pidi olema ikka väga halb.. Tulemuseks 2 operatsiooni ja kõik on korras tänaseks :)

Niiet ehk harjud sinagi ehk ära oma hemorroididega :D

Ainult rasestuda mul enam ei soovitata selle pärast aga ma tahaks…


いいね!
Pamela Maran
Pamela Maran
2023年12月29日
返信先

Huhh, päris retsilt kõlab 🫣 Aga mul õnneks või kahjuks oodata nüüd sünnitus jm veel ära.

Raamatut näeb igas Apollo ja Rahva Raamatu poes :)

いいね!
bottom of page