top of page

VIP: TEGELE endaga

Vaatasin videoklippi, kus „teadlikkuse mentor“ soovitab inimesel end enne korda teha, ja alles siis lastele tärmineid seada. No midagi sellist mulle sellest lühikesest klipist meelde jäi.

Laias laastus justkui tavaline spirituaalne nõuanne – tegelege oma traumadega ja probleemidega ning siis suudate ka lapsi traumadeta kasvatada. Ning samal ajal on see oma tões vägagi pinnapealne.

 

Mida tähendab see sõnum: „tegele oma probleemidega“ või „tee ennast korda“? See tähendab seda, et sa oled praegu vigane. „Praegu pole piisav“. Küsimus on siinjuures see, et kui su meelelaad ütleb, et „ma ei ole praegu piisav“, kuidas saab mingi teraapia, „endaga tegelemine“, mis kõrvaldab (loodetavasti) ära asjaolu, mis viitab su ebapiisavusele, ära kaotada meelelaadi „ma pole piisav“?

Püüan seda lihtsamalt sõnastada.

 

Ütleme, et see, et sa pidevalt laste peale karjud, on soolatüügas su varbal. Mina, teadlikkuse mentor, ütlen sulle, et sa oled vigane, sest sul on HP-viirus, aga sellest saad siis lahti, kui eemaldad soolatüüka. Alles siis oled sa piisavalt hea, oled terve.

Sa käid läbi teraapiaid, õpid enesedistsipliini, enda tagasitõmbamist – soolatüügas äkki kaobki. Sa ei karju enam lapse peale. Aga HPV-viirus, mis tüüka lõi, on endiselt veres ning lööb järgmisel korral sõrme peal välja. Nüüd vihastud sa iseenda peale, sest oled õppinud laste peale karjumise taltsutamist. Ning teadlikkuse mentorid korrutavad, et sa oled endiselt vigane, sest sul on siin tüügas, seal tüügas, seal tüügas. Ning sina muudkui jooksed ja püüad neist tüügastest lahti saada, et olla lõpuks ometi piisavalt hea ja terve. Aga mitte kordagi ei õpi sa aktsepteerima seda, et sul on veres HP-viirus, ning hoolimata tüügastest, oled sa armastusväärne. Tegelikult sa vihastud ju selle pärast, et teised viitavad sellele – sa pole armastusväärne. Lapsed karjuvad, mässavad, möllavad – nad röövivad su meelerahu, aja, vaikuse ehk siis hõikavad sulle, et sina ei ole oluline. Sa vihastud, sest sisimas sa usud seda sama. Sa vihkad oma HPVd ja nemad karjuvad: „SUL ON HPV!!“ Ning ka teadlikkuse mentorid ütlevad, et see tuleb „see tuleb kähku lõigata, võib keegi saunas hõigata „näenäe!“ ja võtta võib sind poolena.“

 

Kaota ära oma inetus! Tegele endaga, sest praegu oled sa kole.

Tegele endaga, sest sa ei ole võimeline praegu „õigesti armastama“.

Sa oled kole ja kahjustad niimoodi olles oma lapsi.

 

Kui ma ütlen sulle „tegele oma probleemidega“, siis ma ütlen, et sa oled vigane. Sa pead end pidevalt parandama. Ning see tundmus, et „ma olen haige“, tuleb sinuga kõikjale kaasa – vahet pole, kui palju tüükaid sa endalt maha lõikad.

Want to read more?

Subscribe to pamelamaran.com to keep reading this exclusive post.

450 views2 comments

Recent Posts

See All

2 comentários


Helen Maidre
30 de jan.

Mulle hüppas paar päeva tagasi üks iluteenindaja tugevalt oma sõnadega kallale, ühe valestimõistmise pärast, mida tema arvas, et ma talle öelduga mõtlesin.


Selline “tegele iseendaga” ütlus saab olla õpetuse asemel ka ümber nurga kaitsereaktsioon. Et sina tekitad minus praegu ebamugavust ja ma ei taha sellega eneses tegeleda, sega sa kurat mine parem tegele iseendaga.


Huvitaval kombel oli see vajalik meeldetuletus. Kui keegi mulle nähvab, et “vaata iseennast ja kuhu sa oma tundeid kõhule pakid, sa selgelt ju vihkad isennast, tegele oma probleemidega” siis see on selge märk sellest, et mul ei ole vaja oma elus selliste inimestega enam suhelda ja kuidagi neile tõestada, et ma tegelen endaga või ei vihka ennast?


Miks ma peaks tahtma seda kellegile tõestada? Minuga ei…


Curtir
Pamela Maran
Pamela Maran
06 de fev.
Respondendo a

Nii ongi! "Tegele endaga" on kaastundetu automaatreaktsioon, et "Mina ei peaks selle sitaga tegelema". Ja kui keegi suhtub sinu sisemaailma nii - milleks end tõesti väänata selliste inimeste meelevalda 🤔

Curtir
bottom of page