top of page

Spirituaalsete teooriate lõks

Mulle meeldib see ütlus, et ego on rumal, aga kaval nagu tuhat rebast, ja seda ta on.


Lihtne on märgata ego - eriti teil, vanad lugejad - aga oled sa märganud ego, mis üritab egost parem olla?


Oled kindlasti kursis, et mediteerimine aitab tuhande häda vastu ning pälvida seda ja teist. Märkasin, kuidas ühel hetkel, kui olin kinni, lukus, mõtlesin, et peaksin hakkama taas mediteerima. Ja siis tärkas mus AHAA! Et minusse oli hiilinud vaimse põhjenduse rüüsse peitunud ego, et kui ma mediteerin, teen vaimseid praktikaid, SIIS olen tubli, SIIS ma arenen, saan müüri ületada. Ehk siis mu ego leidis vaimsusest viisi, kuidas ego ületada.


Või on ehk tuttav sulle see, et TULEB olla loomulik, mitte ennast sundida. Ning seejärel saab sellest viis, kuidas PÕHJENDADA oma laiskust. "Ma jälgin oma loomulikku rütmi."


Või kui ma olen kirjutanud, et sa VÕID olla kõik, aga ole lihtsalt teadlik ... ning sa valimatult karjud laste peale või nähvad kaaslasele, sest sa ju VÕID ja olid TEADLIK. Su teadlikkusest saab vabandus, et olla loomalik.


Jaa, viha on loomulik lasta välja ... aga kui sa kasutad seda teooriat enda käitumise põhjendamiseks, on see sama ego kui teooriata ego.


Olla kaastundlik, sest nii on ÕIGE; teha joogat, et SAAVUTADA meelerahu, ning põhjendada kõike läbi spirituaalsete teooriate, on ego nagu ego ikka. Ainult nüüd on ta saanud nii kavala vormi, et sa ei taipa teda enam läbigi näha.


Kui sa vajad oma käitumiste põhjendamiseks selgitust lapsepõlvetraumadelt, siis sa pole veel endale andestanud. Sest su SEE käitumine oli VALE, ning ta vajab PÕHJENDUST. Kui sa põhjendad midagi, siis sa vabandad oma olemuse, eksistentsi pärast. Justkui ilma vabanduseta poleks sul õigust. Aga ära ka jäta vabandamata, selgitamata, et seejärel ennast petta arvama, et tegelikult OLED endale andestanud, sest sa ju ei vabandanud - kas saad aru sellest mõttekäigust, kuidas ego endale iga teooria omaks tahab võtta?

Võta uus teooria, et selgitada, miks sa nii tegid. Võta teooria, et öelda, miks sa praegu teed valesti, aga "spirituaalsuse" abil areneksid. Võta teooria, et jääda kinni laiskusesse, meelenõtrusesse, automaatikasse, et olla "loomulik".


Ning ikka oled sa omaenda ego küüsis, kes otsib viise, et jääda samaks või muutuda, et saavutada midagi "erilist".


Kas mõistad?

Mõtle mingile spirituaalsele teooriale, mida sa oled vastu võtnud, aga see on sind salamisi lohku tõmmanud?


"Jäta see mees maha, sest sa oled väärt parimat" = Page omaenda nõrkuste eest.


"Välismaailm on su sisemaailma peegeldus ja sa jääd suhtest pagedes oma ülesannet kordama" = Vägista oma loomulikkuse vastu ja jää teooria tõttu kannatama.


"Kõige olulisem oled SINA. Hakka end esikohale seadma." = Sulge end teiste valude eest.


"Ole kaastundlik teiste vastu ja teeni ainult teiste hüvesid." = Sulge end omaenda valude eest.


Aga ...

Aga

Mida KURADIT MA SIIS TEGEMA PEAN?


Loobu kõikidest teooriatest ja tee nii, nagu TUNNED.

Ja samas tee kõik teooriad selgeks läbi omaenda kogemuse.


Ehk siis...

Mida iganes sa teed, kõik on hästi.


Aga võib-olla ... pole ka :o)

382 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page