top of page

Mis on sinu hinge kutse?


Mis on sinu hinge KUTSE? Mida su sisetunne ütleb?

Kui sa ei kuula oma sisetunnet, võid end kaotada maailma, kus teised sihikindlad loovad sinus tahtmatult meeltesegadust.

Kui sa imetled fitness-tšikke ja ülespumbatud lihastega treenereid, siis võid kergesti kaduda maailma, kuhu sa ei peaks kuuluma, sest see pole SINU hinge kutse. Makro- ja mikrotoitainete rägastikus, kus lihaseid vormitakse läbi dieetide, valu ja tõsise töö, võivad paljud end ära kaotada toitumishäiresse, ortoreksiasse ja ületreenimisse. Sest see pilt, mida sa näed, ei RESONEERU sinu hingega. Kauni keha pilt talletub su mõistusesse ja sa hakkad jahtima midagi, mis ei ole sulle omane. Jõulised lihased ning igapäevane töö toitumise ja trenniga ei ole kõigi hinge kutse.

Osade naiste hinge kutse on ilu ja glamuur. Neid matkides liigse meigi, kunstrindade (-küünte, -ripsmete), blondeeritud juuste ja kallite rõivabrändidega võid jääda endiselt sisimas tühjaks, sest see ei ole sinu hinge kutse. Väliselt on kõik ju ilus, kuid sisimas on tühjus. Samas need, kes südamest naudivad teiste kauniks tegemist, kunsti loomist teiste ja enda näole, säravad oma töös südamepõhjani.

Vahel on oma hinge kutse leidmine veelgi keerulisem, kui jälgime inimesi, kelle elueesmärk peaks sobima kõigile. Näiteks motivatsioonikõnelejad, spirituaalsed juhid. Me loeme raamatuid, õpime pähe tsitaate, korrutame ärakäiatud mõtteteri, kuid paistame naeruväärsed, sest isegi see ei pruugi olla meie HINGE KUTSE. Me paistame totrad, sest meie hing ei helise tehtavaga samas rütmis.

Hinge kutse võib olla ÜKSKÕIK mis. See võib olla ratsutamine, leivaküpsetamine, õpetamine, töö lastega, telekaparandamine, koristamine, maalritöö, juhtimine, teenindamine. On tuhandeid eri võimalusi.

Nii kaua kuni me võtame tõena seda, mida TEISED teevad, ei kuula me seda tasast häält enda sees.

Meile söödetakse lasteaiast alates sisse hariduse olulisust, edasipürgimisvajadust. Keskharidusest ei piisa. Peab olema bakalaureusekraad, siis magistrikraad. Sa pead juhtima, edasi liikuma, ehk isegi oma ettevõtte looma.

TIPPJUHTIMINE ei ole amet, vaid hinge kutse, mis sobib vähestele.

Ettevõtlus ei ole sirgtee õnneni, vaid hinge kutse, mis sobib vähestele.

Samamoodi on vaid vähesed loodud kehakultuuri viljelejateks, trimmis lihastega eeskujudeks teistele, kelle hing samaga kaasa resoneerub. (PS! Tervislik elu on loodud kõigile!) Kui sa liigud ja sööd tasakaalustatult, siis kurvid ja pehmused ON normaalsed.

Ära kaota käest oma hingekutset maailmas, kus määratakse ette, et sa pead olema magistrikraadiga suurettevõtte omanik ja juht, samal ajal nägema välja nagu Vin Diesel või Jennifer Aniston.

Võib-olla on su kutse maalida kesk sügavat metsa. Või päästa loomi. Või koristada hotellitube, sest sa tõesti armastad puhtust ja tahad kohe näha oma töö tulemust.

Meil kõigil on OMA tee ja sinu ülesanne on teada, mis on SINU tee, et mitte keegi sind sellelt teelt eksitada ei saaks.

Tunne oma hinge kutset:

1. Sa oled mingil määral olnud sellega seotud juba lapsest saati.

2. Sa NAUDID selle tegemist. Vahel rohkem, vahel vähem.

3. Sa teeksid seda ka siis, kui keegi sulle selle eest ei maksaks.

4. Sa tead, et võiksid seda teha surmani.

5. Sul on midagi puudu, kui sa ei saa seda teha.

6. Sa võid seda teha voo-seisundis, kus ümberringi kaob aeg ja ruum. Vahel tundub, et sa ise ei teinudki seda, vaid hoopis mingi nähtamatu jõud, mis tegutses läbi sinu keha.

7. Kui puuduksid kõik hinnangud, siis sisimas tunned selle üle uhkust.

8. Sa tunned ... tõesti tunned, et see ... see ONGI ... SEE!

Kui sa ei järgi oma kutset, töötad valel alal ja vales kohas, siis hoolimata suurest palganumbrist jääb su sisemus tühjana kõmisema, loomata kaunist sümfooniat. Jääb püsima rahutus, mida püüad leevendada rahast saadavate hüvedega (peod, riided, auto, uhke kodu jne), kuid ükski summa ei suuda seda tühjust täita.

Kas sina järgid juba oma hinge kutset? Kas sa tead täna, mis see on?


Tekst: Pamela Maran

28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarii


bottom of page