top of page

Mees koeraga

Minu tänaval kõnnib ringi legend – mees koeraga.

Mees võib olla 47, aga sama hästi ka 67. Tema hiiglasliku takkus habeme ja sagris pikkade juuste tagant ei saa hästi aru, kas ta on üleüldse mees või legend. Tal on väike koer, samamoodi kahlaka karvaga, kellega nad koos mööda tänavat jalutavad… hommikul, lõunal, õhtul, ma usun, et ka öösel.

Tihti seisavad nad niisama ja vaatavad möödujaid – koer istumas müüri otsas, mehe silmade kõrgusel ja niimoodi nad seal piidlevad kõiki.


Kuna nad on nii tuttavaks saanud, siis ühest hetkest hakkasin ma neid teretama. Mees teretab vastu ja ilmselt naeratusega, arvestades paar sentimeetrit ülespoole kerkivat habemepahmakat, mille alt suu ei paistagi.

Ma näen, et see minu tere ei rikasta nende olemist kuidagi eriliselt. Mehel koeraga on elu sama asine enne kui ka pärast mu tere.


Nägin neid eile õhtupimeduses taas kondamas ning mulle kargas pähe mõte, et ma tahaksin samamoodi koeraga hommikust õhtuni ringi jalutada ja lihtsalt vaadelda maailma.

Ning sama kiiresti jõudis musse teadmine, et ma ei ole Mees Koeraga. Ainult Mees Koeraga saab meeskoerelda ning mina pean pamelamaranima.


Me kipume vaatlema teiste elusid kui ideaale teekonnal ülimusse, rahusse, vägevusse või kuhu iganes. Et kui mina meeskoerlen päevad läbi, siis ma leian Ülima Tõe. Või kui sina pamelamaranid, siis sa saad 9000 jälgijat ja leiad elu mõtte.

Aga me saame teha täiuslikult ainult seda, mida me oleme loodud tegema. Ja mina olen loodud pamelamaranima, mis alati ei ole justkui kõige ideaalsem viis olemiseks. Eriti kui ma pikutan liiga palju diivanil või mitu kuud ei taha omaenda õuelegi minna, ei taha värsket õhku hingata või kellegagi kohtuda. Aga see on see, mida ma pean tegema.


On üks hea zen koan – enne valgustumist raiu puid ja tassi vett. Pärast valgustumist… raiu puid ja tassi vett.

Tee seda, mida sa teed.

Võib-olla on sinu teekond valgustumiseni kosmeetikutöö.

Võib-olla on see inimeste teenindamine kassas.

Võib-olla on see õpetajaamet.

Võib-olla on see aiapidamine.

Võib-olla on raamatupidamine.

Võib-olla on see meeskoerlemine.

Mida iganes sa teed, lihtsalt ole selles, sest miski muu ei saa sa selles hetkes olla.

Ja kui me tõepoolest olemegi üks, siis tea, et üks osa sinust jalutab kahlus habeme ja koeraga mööda linna hommikust õhtuni, teine osa sinust pikutab diivanil, kolmas osa sinust naudib maailma rikkuseid, ja niimoodi on kõik osad sinust täpselt seal, kus nad olema peavad. Sina samamoodi.

665 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page