top of page

Me kõik tahame midagi saada

Updated: Sep 19, 2022


„Jah, ma olen saama peal."


Üks tugevamaid ja ausamaid ülestunnistusi selleks, et hakata enda tugevust kasvatama.


Jah, naine otsib meest, kes oleks edukas, et leida seeläbi turvatunne – kodu, auto, riided, lapsed jne, mis peaks tema puudulikku enesearmastust korvama.

Jah, mees otsib ilusat naist, kes paneks teda tundma end veelgi isasema, väekamana ning tekitaks turva- ja sooja armastustunde, mis temas puudu on.


Kes seda eitab, elab vales.


Me teeme inimestele head, et seejärel tunda, et oleme vajalikud, hea südamega inimesed. Me teeme head, et saada vastu tunnet, et me oleme midagi väärt.

Me TAHAME head teha ja head olla, et SAADA (tunnustust, tähelepanu, armastust).

See sõnum on kõikidele meestele, kes mulle kirjutavad sooviga kokku saada, et „arutleda elu üle“. Ma tean, et te olete saama peal – saada osa ilusast naisest, edvistada oma intelligentsuse ja saavutustega, et muljet avaldada ja kokkuvõttes saada lihtsalt heaolutunnet läbi minu. Te kirjutate, et SAADA, ja ma saan sellest aru. Ju te kirjutate seetõttu, et viidata alateadlikult minu ihale, et ka mina tahan saada, kuigi mitte teilt. Aitäh sellegi eest!


Kui tahad päriselt JAGADA, siis ole valmis omalt poolt andma ja see ei tähenda sinu imeliste „tarkuste“ jagamist, nagu üks meesterahvas mulle omapoolseks vastutasuks pakkus. Meil kõigil on vaja OMI tarkusi, oma sisemaailma tarkust ja see, et sa arvad, et sinu tarkus teist täiustab ja talle midagi annab, on egoistlik saamahimuline mõte.

Ilmselt mu karuline ego torgib sellega nii mõndagi ego. Aga vähemalt liigume neist torkamistes tasapisi ehedusse.


Ma hindan neid mehi, kes käivad mul tundides mitte midagi pakkumas, peale surumas või edvistamas. Nad käivad tunnis, et saada osa, ENNAST arendada ja vahel neil on enne lahkumist öelda mulle ka südamlik tänu või küsimus, millele ma SIIS rõõmuga vastan. Nad tulevad, et olla OLEMISES, mitte saamises. Nad tulevad ausalt. Nende südamed süngivad minuga ja seepärast pole mul mingi probleem nendega veel mõnd hetke jagada.


Kuid ma olen olnud väga saamahimuline isegi, aja jooksul küll üha vähem, aga siiski.

Mind tõmbas edukate meeste poole, kellelt lootsin saada turvatunnet ja hoidmist. Kuna ma läksin SAAMA, siis loomulikult nende juurde, kes polnud valmis ANDMA, sest mul oli vaja leida üles täiusetunne enda seest. Nüüd vaatan ma edukaid mehi teise pilguga. Ma näen nüüd ka nende haavu, nende puudujääke juba paarist lausest. Ma ei otsi neid enam, sest ma tean, et nad ei suuda mind täita ja teiseks – mul pole nende poolt täitmist ka tarvis, sest ma täidan end ise.


Me tahame teha teistele head, et tunda end seeläbi hästi ja olulisena.

Jah, ma olen saama peal – tunnistamine lõikab ära selle jäseme, mis toitub tunnustustest, teiste energia röövimisest. Jah, ma olen saama peal – aitab sul kasvada tugevusse.

Ära tule mulle jutustama lugu, kuidas sa teed PÄRISELT KA head puhtast südamest ega oota kunagi midagi vastu. See, et sa seda ütled ja sellega praalid, näitab esiteks seda, et sa OLED saama peal ja teiseks ka eitad seda.


Mina olen ka saama peal. Jah, olen. Aga ma saan sellest aru ega lase sel kasvada teadmatuse pimedas öös.

Jah, ma olen saama peal – ausus on teekond valgusesse.


Tekst: Pamela Maran

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page