top of page

Kuidas õppida end armastama?


Kui ei taha, siis ei tee. Ja ei süüdista ennast (välja arvatud paar minutit, mis vanast harjumusest on sisse jäänud).

Ei kuula ega järgi kogu aeg teiste nõu, ettepanekuid, vaid teed, mida SINA TUNNED. Ignoreerid isegi siinseid nõuandeid, kui need ei tundu õiged.

Ei tunne pikalt süüd, kui oled eksinud. Andestad, lubad edaspidi püüda paremini, ja liigud edasi.

Teed midagi, mida südamest armastad, kartmata, et keegi solvub, muretseb või hukka mõistab.

Lubad endal teha vigu. Sa vähemalt riskisid tegutseda.

Paned selga kaunid riided, teed end ilusaks ja lähed välja. Mitte teiste jaoks, mitte minnes midagi otsima, vaid enda pärast. Ja kui ei taha, siis ei lähe välja. Isegi siis, kui sõbrad kutsuvad. Kui tahad, istud lägaste dressidega diivanil.

Võid lahkuda vestlusest, kui tunned, et inimene väsitab. Ja ei muretse, et haavad teist. Sa õpid ENNAST armastama.

Ütled külalistele, kui on aeg lahkuda, sest SINA oled väsinud. Tõelised sõbrad tulevad tagasi.

Kui oled kurb, vihane, solvunud, pettunud, masenduses, siis lubad endal kõike seda olla süütundeta. Ei manitse end olema tugevam, võtma kokku, ja ei karda, et halb kestab igavesti. Ei kesta nagunii. Aga kui ikkagi kardad, siis karda süütundeta.

Ütled „ei“, kui tunned, et ei jõua või ei taha. Nii töös, kodus kui suhetes.

Ei karda järgida oma tundeid, ei jäta elamata oma elu teiste hinnangute pärast. Inimesed, keda sa oma ellu vajad, lubavad sul teha ka seda, mida nad heaks ei kiida, sind sellest hoolimata julgustades. Inimesed, keda sa ei vaja, lahkuvad – ja hea ongi.

Lõpetad pideva vabandamise. Sa VÕID kõva häälega naerda, nutta, teha kohatuid nalju, kõndida minema või ühineda seltskonnaga, öelda „ei“, olla otsustusvõimetu, olla emotsionaalne, olla hirmul, mõelda ümber, olla kõike, mis sa antud hetkel oled.

Sa ei pea endale korrutama, et sa end armastad, et „järgida spirituaalseid tarkusi“. Sinus ei ole midagi viga ja sa pole vähem tubli, kui sa end täna ei armasta. Sa võid tunda KÕIKE, sealhulgas armastusetust. Armastus algab ausast lubamisest, mitte trafaretsete sloganite korrutamisest.

Ole, nagu sa oled. Luba endal kõike olla. Igal hetkel.


Tekst: Pamela Maran

28 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentit


bottom of page