top of page

Kuidas hoida ja armastada meest?


Tundub, et see on lihtne küsimus, millele igaüks teab klišeelikku vastust – anna seksi, ära nääguta, tee süüa ja too õlut.

Mehed on paraku palju intelligentsemad ja õrnemad tegelased, kui ükski klišee suudaks hallata.

Räägime palju naiste erilisusest ja tarkusest, kuid samaväärselt peaksime troonile tõstma ka mehe hinge.


Lahutuste protsent räägib seda, et me ei oska alati kaaslast vääriliselt hinnata. Ja kes ka ei lahuta, see jääb kannatama ning sellest omakorda räägib südame- ja veresoonkonna haiguste kehv statistika, mis Eesti mehe varakult hädadest päästab.


Kuidas siis hoida meest, et ta elaks terve ja õnnelikuna?

Naine võiks teada, et mees on tema jõu allikas, ja meest ka selle vääriliselt kohelda. Kui ta kohtleb meest lapse või kasutu lojusena, siis ta lõikab ära oma jõu. Kui naine toidab meest, saab naine toidetud tuhandekordselt. Seda küll juhul, kui naine on hingelt terviklik, et tingimusteta välja jagada. Kui hing pole tervik, algab poolik jagamine ja mehest saab valusatele kohtadele vajutaja. Algavad tülid.


Kui naine pole hinges tervik, tekib tal ootus mehele, kes peaks KÕIKE tegema, et tema saaks siis õnnelik olla. Mees peab ülal pidama, kodus remontima, süüa tooma, lapsi kantseldama, võimaldama luksuseid, materiaalseid hüvesid, peab olema romantiline, tooma lilli, tegema komplimente, olema sõbranna eest, kuulates muresid, kirudes sõbrannalikult kaasa, õhtuti jalgu masseerima ja hommikul voodisse kohvi tooma ja mitte kunagi andma ainest konfliktiks. Ilmselt on olemas selliseid mehi üks miljonist (ja kõik ülejäänud valetavad, et NÄIDA ideaalsena), aga mees ei ole kunagi loodud kellelegi orjaks.


Mees on loodud vabaks hingeks ja sellest peab naine aru saama. Vabadus on mehele olulisim. Ma ei mõtle selle all vabadust ringi hoorata ja kuudeks ära kaduda, vaid hingelist vabadust.

Kui naine on terviklik ja tema hinges on tasakaal, siis ta ei pane ootuseid kogu elu korraldamisest mehe õlule. Ta teab, et ta saab ise hakkama. Aga mees TAHAB neid asju teha, sest keegi ei NÕUA talt neid.

Mehelt, keda hakatakse käsutama, talle ette ütlema, mida ta peab tegema, esitama lubasid, millal võib ja millal ei või välja minna, hakkab naine röövima mehelikkust, mehe hinge. Ja nii pole ka mehel naisele tagasi anda. Algavad tülid.


Aga see naine, kes suhtub mehesse kui ississe või lapsesse, võtab ka mehelt mehelikkust. Lapsele võib öelda mehe kohta „issi“, aga mitte mehega omavahel rääkides. Ninnunännutav kõnepruuk madaldab energeetiliselt mehe lapse tasemele. Nägin hiljuti videot, kus üks mees pani väikest lampi kokku ja naine seejuures kõrval kiitis meest, lalisedes lastekeeles, justkui tema poeg oleks Lego klotsidest onni kokku saanud. See madaldab meest lapse tasemele. Meest võib kiita teisiti, ilma nännutamiseta, mis on lihtsalt võetud kaitsekilbiks, et armastuse avaldamist varjatult serveerida. Seda pole vaja, kui sa julged oma südant päriselt avada. „Aitäh, et sa mind aitasid“ on piisav.


„Oiii, kui tubli sa oled, nii nunnukene, tupsukene“ võib olla mingi mänguna tore, aga ainsa kõneviisina röövib pikas perspektiivis mehelikkust.


Naine peaks tekitama mehes tunde, et mees on vallutaja, vaba, ihaldatud, jumaldatud, mõistetud, kuulatud. Siis hakkab mees särama ja voolama. Mehe ürgne jõud saab vallandatud ja naine sellega kullatud. Ükski mees ei saa lahkuda oma lätte juurest ja mida enam ta naisele annab, seda enam ta vastu saab. Toimib vastastikune tõstmine.


Ma ei poolda seda, et mehed töötavad (ebateadliku) naise alluvuses. Olen näinud mehi, kes koosolekutel istuvad, kõrvad lontis, ja saavad naisülemustelt pragada. Selles olukorras on selgelt näha, kuidas mehelikku energiat hävitatakse. See mees läheb poolikuna koju ja tõmbab ka seal näägutamist ligi. Paljud mehed hakkavad sellises energias rasvuma (pekitissid – naiselik energia) ja infarkt polegi enam kaugel.

Teadlik naisülemus suudab oma meesalluvaid tõsta, võimaldades neile vabadust, kindlustades sellega töötajale loomingulised tiivad.

Mehed peavad olema vabad, nad peavad juhtima, vallutama, esile kerkima, särama. Selle kõige taustaks on targad naised, kes teavad, et mehel on seda vaja, aga teadlikul ja terve hingega naisel on see kõik juba olemas. Tervel naisel pole vaja võidelda või pürgida, sest täius on juba saavutatud. Kui ta õpetab sama ka mehele (vabaduse kaudu), siis moodustub täiuslik paar, kes ei pea muretsema, et armastus äkki kord otsa saab.

Ära lase mehel paluda seksi, ära alanda teda selle pärast, et ta tunneb midagi, mis on meeste puhul loomulik.

Ära sunni meest. Saab sõlmida kokkuleppeid ja rääkida ühise olme majandamisel niimoodi läbi, et see ei kõlaks ühepoolse pealesunnitud kohustusena.

Ära tõrele mehega selle pärast, et ta peab teisi naisi ilusaks, seksikaks või veetlevaks. See on ürgne instinkt. Sinu tõrelemine lihtsalt paneb teda vaikima, kuid ei vaigista instinkti. Allasurutud mees ei voola enam.

Ära kutsu meest teiste juuresolekul issiks või tibuks. Kui hellitussõnad on teie teema, siis mõelge koos midagi, millel on tugevam kõla.

Ära esita nõudmisi, millal mees võib välja minna ja millal ta peaks tagasi tulema. Kui sa oled läte, siis sinust ei saa kaua eemal olla. Kui mees on Nipernaadi, küll sa leiad ise aja, millal edasi liikuda.


Kui sa tunned armatsedes naudingut, siis julge seda väljendada. „Sa oled võimas!“, „Mul on sinuga nii hea!“, „Sa oled parim!“, „Sa oled vägev!“, „Sa oled nii erutav!“. Kergita mehe energiat ja sa tunned, kuidas see hakkab kergitama sind ...


Sa oled täiuslik naine. Sa saad kõigega hakkama. Ära oota, et sinu eest kõik ära tehakse. Ära jää sõltuma teisest või enda tekitatud ootusest. Leia enda sees oma täius ja kõik su ümber saab täiuseks. Ka mees, kes sind südamest jumaldab, kätel kannab ja andunult imetleb. Vaba, kuid sinu kütkeis – Mees.


Tekst: Pamela Maran

327 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page