top of page

Andestamine

Küsisin hiljuti inimestelt, kas neil on sündmus või inimene, kellele on raske andestada. 90% vastas, et on.

Siin on palve selle sündmuse või inimese eest, kes on sinu hinge jätnud valusa jälje. Kelle eest sa palud, selle peale ei saa viha püsima jääda.


See pole oluline, kas sa usud Jumalat, kõrgemaid jõude, kaitseingleid, universumit, karmat, energiat või ei usu üldse midagi. Palve on soov saada vabaks.


Kasutan lühendamise mõttes sõna „Jumal“, millele loo ise tähendus või muuda sõnastust. Sa palud selleks, et vabastada iseennast viha kütkeist.


Palveta nende eest, kes sulle liiga teevad. Tee head neile, kes sind vihkavad, õnnista neid, kes sind neavad.

„Jumal, ma tunnistan, et ma ei suuda omal jõul andestada TALLE (nimi). Palun aita mind. Aita mul aru saada ja mõista, aita mul andestada. Ma olen saanud tunda valu, suurt valu ja mu südames on viha, vihkamist, raevu, kuid ma ei oska seda lahti lasta. Lase mul näha valgust ja teed andestusse.

Kuigi minus on viha, ei soovi ma TALLE kannatusi. Ma ei soovi TALLE halba. Ta on samuti eksinud, ta pole osanud näha, ta ei suutnud mõista ja tahtmatult astus ta mu südame peale, kuigi mu viha ütleb, et see oli tahtlik. Mu süda mõistab, et mul oli seda valu vaja, ja seetõttu tahan sellest valust nüüd lahti lasta, sest minus on tärganud mõistmine.


Ma soovin, et sa õnnistaksid TEDA, kingiksid talle tervist, edu, kordaminekuid ja õnne. Ma soovin, et ta ei näeks elus kannatusi, sest see kannatuste ring lõppeb siin minuga. Mina peatan selle ringi väega, mille SINA oled mulle kinkinud.


Koosnegu TEMA elu õnnistustest ja rahust, olgu ta taevastest hoitud. Olgu ta SINUST hoitud. Saabugu TEMA ellu valgus, mis aitab tal näha, mis võtab talt valu, mida enam ei saa jagada.


Mina annan oma valu ja viha Sinu kätte, Jumal. Ma mõistan, kui paranemine võtab veel aega ja palveid, kuid ma olen valmis ootama.


Lase mul näha Su valgust ja seeläbi vabaneda kannatustest.

Olgu kõik elusolendid vabad kannatustest.“

Kui vaja, palu veel ja veel, uuesti ja uuesti ...

Ühel päeval sa näed, et oled vaba, ükskõik kui puru su hing praegu ka poleks.


Andestamine ei ole seotud teise inimesega. See on SINU teekond vabadusse.


Tekst: Pamela Maran



41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page